Skip to content

Editie 2011, weer een daverend succes!

Concert review Vechtdal Blues & Rock Festival, Trefkoele Dalfsen 

Festival datum: 26 November 2011

Klik hier voor de foto’s

De laatste zaterdag van de maand november is nu al traditioneel de dag voor het Vechtdal Blues & Rock Festival te noemen.

Om 19:00 uur gaat de zaal open en honderden Blues- en Rock liefhebbers stromen langzaam de bijna uitverkochte Trefkoele binnen.

De zaal was door de organisatie en de vele vrijwilligers prachtig aangekleed en speciaal omgetoverd in Amerikaanse stijl.

Er was nog weer meer werk gemaakt van de aankleding dan bij de eerste editie.

Voor de munt- en T-shirt verkoop bijvoorbeeld, was er een speciaal houten ‘roadhouse’ gebouwd, zoals die langs de oude Route 66 in Amerika nog te vinden zijn.

De snackcorner was op dezelfde gezellige wijze ingericht.

Verder stonden er antieke motoren, een oude Chevy uit de jaren 50, een oude truck met laadbak en zaten de bars rondom in de trussen met allerhande verlichting.

Daar hingen weer borden aan met verwijzing naar de ‘Booze & Beverage’, die daar te verkrijgen waren, allerhande (Cigarbox) gitaren en andere ‘American wanna haves’ en natuurlijk verlichting.

De ‘Foods ’en ‘drinks’ vonden gretig aftrek bij de vele bezoekers, waarvan velen van ver kwamen om de sfeer te proeven en zich onder te dompelen in blues & rock.

 

Ook het podium was speciaal ingericht met een 2-tal mooie Harley motoren aan weerszijden, mooie verlichting, een grote houten indiaan met een gitaar om zijn nek en olievaten op en voor het podium.

Het geheel ademde dus de sfeer van een oud Roadhouse waar live bands optreden.

Alleen aan de vloer was nog te zien dat het een sporthal betreft, waar dit unieke festival in gehouden werd, maar toen iedereen eenmaal binnen was, zag je ook daar niets meer van.

 

Op deze editie waren er ook live-opnames door het team van Blues @ Nine / Future FM.

Dit (internet)radio station, was speciaal voor dit doel naar Dalfsen gekomen en zond van daaruit live uit met camera’s voor beeld materiaal, interviews met de bands, crew, publiek en noem maar op.

 

 

De organisatie was er erg trots op dat ze Gerry Jungen (DJ bij Arrow Classic Rock en blues – en rock kenner. red.) weer bereid hadden gevonden om deze avond weer zeer vakkundig aan elkaar te praten en om exact 20:00 uur kondigde hij de eerste band aan:

 

BandM:

Blues and More en dat dekt dan ook gelijk de hele lading.

Zo’n 3 kwartier lang, mochten zij het binnenkomende publiek verwelkomen met hun spetterende optreden en zetten zij de Trefkoele op de kop.

Het binnengekomen publiek ging nog niet gelijk met de voeten van de vloer, maar gaandeweg het optreden werden de eerste heupen toch al flink geschud.

Zangeres Caroline, is een prachtige verschijning, die met een heel warm zanggeluid het publiek om haar vinger wist te winden.

De band begeleide haar met een strak ritme, prachtige solo’s op toetsen en (slide)gitaar.

Op de setlist hadden ze nummers zoals bijvoorbeeld ‘Pride & Joy’, ‘it comes to me naturally’, maar ook een prachtige vertolking van de blues klassieker ‘Rollin’ and Tumblin’.

BandM werd na afloop van het optreden dan ook uitvoerig bedankt door het publiek.

 

Daarna is het de beurt aan de band Southern Style. Deze band speelt naast covers ook eigen werk. Een van de nummers heet ‘Mishmash’ en deze komt zelfs op een Nederblues verzamel CD, die medio December 2011 uitgebracht gaat worden.

Southern Style speelde 3 kwartier lang een mix van blues en vette bluesrock (Texas Roadhouse Rock zoals ze het zelf noemen.) en oogstte veel bijval van het aanwezige publiek.

Heerlijk scheurende gitaarsolo’s door elkaar heen in het nummer ‘Kansas City Blues’ door de beide gitaristen, en dat alles op een zeer solide ritme tapijt.

Uiteraard werd het nummer ‘Mishmash’ ook gespeeld.

Waar bij BandM de heupen al flink geschud werden, werd er ook bij deze band stevig gedanst en geswinged.

 

Ombouwen van de bands ging ook deze editie weer zeer snel. Binnen een kwartier was alles van het podium af, en stonden de spullen van de volgende band erop. Het meeste werk is het opbouwen van het drumstel van de bands, maar door middel van twee verrijdbare podia, waar ver voor aanvang van het optreden van een band het drumstel opgezet kon worden, werd veel tijdwinst gemaakt.

 

De volgende band die te zien was is Ruben Hoeke:

Een optreden van de Ruben Hoeke band vergeet je niet snel.

Deze zeer getalenteerde gitaarbeul heeft zijn versterker zelfs dwars op het podium staan, want anders blaast hij je de haren van het hoofd als je vlak voor het podium staat.

Deep to the bone bluesrock van deze mannen en op een manier die je nog lang bijblijft.

Zanger/harmonica speler Frank is een entertainer eerste klas, die het uitzinnige publiek goed bij de les wist te houden.

De klank van hun overweldigende optreden bleef na hun optreden nog lang nadreunen in de Trefkoele.

 

 

Toen Stetus Kwoo het podium op kwam en de eerste tonen inzette, was het hek helemaal van de dam.

 

Het publiek dat door de vorige 3 bands al helemaal was opgewarmd, ging dan ook volledig uit hun dak.

Deze energieke band speelde natuurlijk de Quo klassiekers zoals ‘Rain’ , ‘Whatever you want’ enz., waarbij er door velen uit het publiek driftig luchtgitaar gespeeld werd.

Zeer vermakelijk om te zien, was dat er zelfs een luchtdrummer een tijdlang vlak voor het podium en voor de band stond.

 

Om 01:15 uur was de laatste toegift en de organisatoren die iedereen bedankten konden melden dat op 24 november 2012 de band The Juke Joints al zijn gecontracteerd.

 

 

 

De organisatie blikt zeer tevreden terug op Vechtdal Blues & Rock 2011 en wil iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen, hartelijk bedanken.

Het publiek vond de aankleding, waar met en door de vele vrijwilligers weer zeer veel werk van was gemaakt prachtig.

Rekwisieten voor de aankleding, motoren en auto’s werden spontaan aangeboden.

Super!!! Onze hartelijke dank daarvoor!!!

 

Een heel hartelijke dank ook aan de sponsoren, zonder wie een dergelijk festival niet mogelijk is, het personeel van de Trefkoele, de bands, die ook deze editie weer prima in het format van Vechtdal Blues & Rock pasten en last-but-not-least, de mensen van het licht en het geluid.