Skip to content

Dalfsen heeft genoten van 1e Vechtdal Blues& Rock Festival

DALFSEN – Afgelopen zaterdag 27-11-2010 heeft Dalfsen kunnen genieten van het eerste Vechtdal Blues & Rock Festival. Ruim 900 mensen, waaronder vele Dalfsenaren hadden een toegangsbewijs bemachtigd.

Kwart over negen was het zover. Gerry Jungen de presentator van Arrow Classic Rock, rent het podium op om iedereen te verwelkomen. Hij kondigde de eerste band “De 12 Bar Blues Band” aan. De sfeer zat er direct in.

Na ruim een uur spelen begon de tweede band “The Fortunate Sons”. Voor vele bezoekers een feest der herkenning om de Creedence nummers te horen, die overtuigende wijze door The Fortunate Sons werd gebracht. Bij deze band begonnen de mensen spontaan te dansen en te swingen, echte rock klassiekers.

De laatste band kan niet onbenoemd blijven. “The Veldman Brothers” die na een iets te lange soundcheck, met een super strakke set het opgewarmde publiek tot het kookpunt lieten komen. De gebroeders Veldman met hun medemuzikanten zijn het levende bewijs dat je in een uur en een kwartier alle emotie in muziek kunt stoppen. Dit uitte zich ook in de toegift, die voor sommige mensen in de zaal een zeer speciale betekenis had.

Het publiek heeft genoten van de drie optredens. De voorverkoop liep erg goed, alle kaarten waren de 26ste al verkocht. Na aanleiding van reacties van o.a. het publiek, heeft de organisatie besloten om dit evenement jaarlijks terug te laten komen. Zet daarom 26 november 2011 alvast maar in de agenda voor het tweede Vechtdal Blues & Rock Festival in De Trefkoele.

Hier een link naar het verslag van het festival.

http://www.bluesmagazine.nl/verslag-vechtdal-blues-rockfestival-2010

 

DE BAND

12BBB speelt voornamelijk eigen werk(!) en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (Lead Vocals&Harmonica) en Kees Dusink, (Lead&Slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten.

De samenwerking tussen deze twee grootmeesters blijkt onwaarschijnlijk goed uit te pakken. Als componisten duo staan ze aan de basis van bijna het gehele 12BBB repertoire en ook op de bühne weten de twee elkaar blindelings te vinden en de muziek naar grote hoogten te stuwen.

 

Verder heeft 12BBB een rhythmsectie die op zich al de moeite waard is om eens goed voor te gaan zitten.

Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer “Wild” Marcel Bakker en rhythm gitarist Randy Pears vormen samen de hechte basis van 12BBB. Dit drietal weet iedere groove tot een waar kunststuk te verheffen. Alle traditionele bluesstijlen hebben zij volledig in de vingers op een manier waarvan je kan smullen. Dit is dan ook precies waar de liefhebber voor komt, zo’n groove waar je volledig in op kan gaan en waar je niet meer uit wilt.

12BB-Twevel%20Bar%20Bluesband_0003[1]
De bandleden weten met elkaar een magische synergie te creëren, waarbij het van tijd tot tijd lijkt alsof men de aarde ontstijgt. Heftige passages worden afgewisseld met fluisterstille momenten, waar je een speld kan horen vallen. Deze synergie is niet echt vreemd natuurlijk, want wat de bandleden gemeen hebben is hun onvoorwaardelijke liefde voor de blues.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to C.C.R.” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel tot een dampend feest.

Inmiddels hebben The Fortunate Sons in binnen -en buitenland een stevige live reputatie opgebouwd. De in juni 2009 verschenen CD “Live in Europe” vormt het sfeervolle visitekaartje van de unieke live-energie van The Fortunate Sons. In een klein uur komen bekende en minder bekende C.C.R. nummers voorbij in een stomende Fortunate Sons uitvoering.

Fortunate%20Son%20-%20Tribute%20CCR_0024[1]

 

The Veldman Brothers is een hechte band rondom Gerrit en Bennie Veldman. Gerrit op gitaar, Bennie op hammond en bluesharp, Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas. Vier prima muzikanten met een schat aan ervaring beïnvloed door hun oude helden van weleer zoals bijvoorbeeld: The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf en the Fabulous Thunderbirds. Inmiddels zijn deze heren 5 jaar bij elkaar wat gevierd wordt met het uitbrengen van een prima live release.