Skip to content

Geslaagde avond Blues & Rock Night nieuwe stijl

sized_dsc_1251Er kan weer een zeer gezellige editie van Vechtdal Blues & Rock worden bijgeschreven, want de Blues & Rock Night nieuwe stijl vond zaterdagavond 22 oktober j.l. plaats in het Pluscafé van de Trefkoele plus.
 
 
Het publiek dat behalve uit Dalfsen ook uit allerlei windstreken naar Dalfsen kwam, was al op tijd binnen, want toen om 21:00 uur de JPK band aftrapte liep het Pluscafé al snel vol.
 

 
sized_dsc_1259Het Powerrock trio JPK band uit Veghel, dat zijn naam dankt aan frontman en gitarist Jan Pieter Kuijten, ging meteen als een wervelstorm over de bezoekers heen. Vol gas en vol energie begonnen ze de eerste 2 songs puur instrumentaal. Later in de set speelden ze heerlijke bluesrock van o.a. Stevie Ray Vauhgn, ZZ Top en Jimi Hendrix, muziek dat door het publiek zeer gewaardeerd werd en dat met een een luid “We want more!!” de band bedankte.
 
 
 
sized_dsc_1293De 2e band Tap-A-Tune, tapte weer uit een heel ander muzikaal vaatje. Heerlijke rockabily swing blues uit Schuinesloot, die er net zo goed bij het publiek in ging als de borrelhapjes die rondgingen en het herfstbok biertje van de tap. Tap-A-Tune bleek ook al een zeer veelzijdige band te zijn, want er werd flink geswingd op songs als On the road again, Call me the Breeze en dampende oude rockabilly klassiekers. En bij songs als Ridin’ on the L&N en Johnny Cash’s Folsom prison blues, kwam het publiek helemaal los. Maar liefst 2 toegiften moesten er aan te pas komen voor ze van het publiek naar huis mochten.
 
 
Vechtdal Blues & Rock dat een nieuwe weg inslaat door op een andere datum dan de gebruikelijke laatste zaterdagavond van november en in een ander gedeelte van de Trefkoele plus te gaan zitten, bleek een hele goede keuze te zijn geweest.
 
 
Na het bedankwoord van de organisatie, kon deze meteen aankondigen dat de Lenteblues – ook een onderdeel door Vechtdal Blues & Rock georganiseerd – volgend jaar op zondagmiddag 26 maart zal plaatsvinden.
 
 
Meer info over die Lenteblues volgt, dus houdt deze site in de gaten.
Foto’s: Johan Bokma
administrator Administrator