Skip to content

Vechtdal Blues 2015 weer afgelopen

DALFSEN- Zaterdag avond 28 november was er weer het Vechtdal Blues & Rock festival. Dit keer editie 6 alweer, met iets minder bezoekers dan de voorgaande jaren. De zaal zag er weer tip top uit met sfeerverlichting, motoren langs de kant en vele andere requisiten zoals de mooie roadhouses, met daarin de snelstromende bierpompen en de heerlijke snacks. Natuurlijk stond centraal het enorm groot podium met daarop maar liefst 4 bands en een batterij prachtige verlichting erboven.

Aan de 3 mans formatie Lasy Daisy de eer om af te trappen. Ze hadden er enorm veel zin aan en  begonnen dan ook gelijk vol gas met o.a. nummers van Deep Purple, Jimmy Hendrix en andere 70’s. Met de opruiende zang en de pompende bas van Bo Hudson, het weergaloze gitaarspel van Floyd Messina en  de zeer strakke drum van Andrea Mincha, scoorden ze hoge ogen bij het publiek dat binnen begon te komen.

 

CHAF, de 2e band was weer een heel ander caliber. Cigarbox Henri & Friends bracht, zoals ze dat zelf noemen, ‘Dirty, hardrockin’garage blues’. Met een hoofdrol voor de zgn. cigar box gitaar – idd, een gitaar van een sigarendoos-, die verrasend veel volume heeft. Eigen nummers met onderwerpen als illegaal whiskey stoken, dus  “ Moonshing”, nummers over Daisy Duke en vele andere onderwerpen,  werden zeer goed ontvangen door het publiek.

 

Tussendoor dat er bands omgebouwd werden, liet Popkoor Just for Fun Dalfsen aan de overkant van de zaal horen dat ze al jaren ervaring hebben. Met alleen een piano als begeleiding brachten ze  een mooie verfrissende mix van ingestudeerde oude rock songs  ten gehore.

 

 

 

Monkey Joe speelde met veel passie en bevlogenheid de sterren van de hemel. van origine zijn ze een powertrio, maar met vanavond het debuut van een zeer ervaren toetsenist. Ondanks dat ze zich ook als powertrio prima konden redden is de toetsenist een waardevolle toevoeging voor deze fantastische band, die kwistig hun heerlijke bluesrock over het publiek strooide.

 
De afsluiter Dynamite Blues Band had maar liefst 3x toegiften nodig voor het Dalfser publiek, dat maar niet genoeg van deze band kon krijgen.   Nummers als Automatic van the Red Devils, Boom, Boom, Boom, She’s dynamite en vele andere songs die voor het eerst in Dalfsen gehoord werden gingen erin als koek. Net als de Blues burgers en de Snitzel broodjes overigens.

 

 

En zo kwam er een einde aan Vechtdal Blues & Rock, wat zoals festival presentator Gerry Jungen placht te zeggen niet een van de grootste bluesfestivals, maar wel zeker een van de gezelligste bluesfestivals van Nederland is.

 

Klik hier voor het fotoalbum