Skip to content

Wie wij zijn

Wij, dat zijn Wim Bosch en Henri Grootenhuis, blues- en rock liefhebbers pur sang en de organisatoren van het Vechtdal Blues & Rock festival.

Wim’s grote passie is motorrijden, en het bezoeken van Blues & Rock concerten en motor treffens bezoeken.

Motorrijden is mijn grootste hobby.

 

 

Bezoek motortreffens in binnen en buitenland, altijd gezellig met vaak leuke  livebands.

 Ga naar veel concerten & festivals.

 

 Henri:

Hieronder sta ik met collega Cigaboxguitar player Ben Prestage (USA), tijdens een intervieuw dat ik met hem hield voor het Bluesforum op Ribs & Blues editie 2011.

 

 

 

Henri’s leven bestaat ook voor een heel groot deel uit muziek in al zijn facetten: van luisteren tot muziek maken.
Was als kind al gek van blues en rock muziek, gaat regelmatig naar concerten, maar een van zijn grootste hobby’s is gitaarspelen in diverse bands w.o.

Cigarbox Henri & Friends, The New American Farmers, 55 Blues Club en de straatmuziekband Boothill Stompers skiffle band .

Verder ontwikkelt en maakt hij zelf (electrische) cigar box gitaren en Diddley Bows, iets wat in de blues scene in o.a. Amerika en Engeland een grote rage is, maar in Nederland minder bekend is.

Zie ook Facebook: Cigarbox Henri.

Via zijn bedrijfje www.dutchinstruments4u.nl verkoopt hij ook homemade cigar box gitaren,  -versterkers en aanverwante instrumenten aan derden

en geeft hij zeer regelmatig workshops cigar box gitaar bouw.

Tevens is hij mede organisator van het Dutch Cigar box gitaar festival.
Het ontstaan van:
In 2008 hadden Wim en Henri het er al eens over gehad dat het wel heel mooi zou zijn als er in Dalfsen eens een festival georganiseerd zou worden voor liefhebbers van blues en rock.
Dit signaal hoorden wij van meerdere kanten. Zeker ook omdat er in de winter op het gebied van festivals minder te doen is.
De meeste organisatoren concentreren hun festivals namelijk in de periode voorjaar – zomer.
Later kwam het idee dat het wellicht mooi zou zijn, om zelf een festival te gaan organiseren, maar voorlopig bleef het alleen nog even bij een idee.

Eind 2009 werden wij benaderd door het management van de Trefkoele, die van onze plannen gehoord had en mogelijkheden zag om een dergelijk festival in de Trefkoele te gaan houden.
Dit was natuurlijk de kans; een verwarmde locatie, die veel publiek kan herbergen en al vaker te maken heeft gehad met festivals op het gebied van dans en muziek.

Begin 2010 werd onmiddellijk begonnen met het maken van plannen, bands uitnodigen, licht en geluid regelen, draaiboeken schrijven, promotie enz. enz.
De geboorte van het Vechtdal Blues & Rock festival.

Vele vrijwilligers (die zich spontaan aanmelden, super!!!), zijn uren bezig geweest op allerlei gebied; van promotie tot meehelpen met opbouwen

en alle andere taken die bij de organisatie van een dergelijk festival horen.

27 November 2010 was het dan zover… de 1e editie van het Vechtdal Blues & Rock Festival.

900 man mochten wij gelijk al verwelkomen!
Wat een onverwacht succes!

Er is dus blijkbaar behoefte aan een dergelijk festival in Dalfsen.

Ons doel is dat mensen in een ongedwongen en gezellige sfeer van live blues- en rockmuziek moeten kunnen genieten.